Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

Trafo (Transformatör) Bakım Hizmetlerimiz

Trafoların işletme ömürlerini uzatmak için her yıl periyodik test ve bakım programları hazırlanmalıdır. Trafo bakımı düzenli şekilde test ve koruyucu bakımları yapılan trafoların işletme ömürleri daha uzun olur. Enerji sisteminizin odak noktasında bulunan trafoların periyodik bakımlarının yapılması, elektrik tesisinin devamlılığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda trafo bakım ve testleri alanında uzman ve deneyimli ekibimiz tarafından gerekli kontroller, testler yapılır ve raporlanır. Sonuçlar doğrultusunda müşterilerimize gerekli tedbirleri alabilmesi için yol gösterilir.

Trafo Bakım Periyodu:

Trafolar ve diğer yüksek gerilim ekipmanları için ilgili ekipmanların yüksek gerilim işletme sorumlusu tarafından her ay düzenli kontrolleri yapılmalıdır. Yapılan aylık gözle kontroller haricinde en az yılda bir kez periyodik olarak trafo bakımları yapılmalıdır. Trafo bakımında yapılan kontroller hem elektrik kalitenizde olası problemlerin hem de olası kazaların iş güvenliği açısından önüne geçebilmeyi hedeflemektedir.

Trafo Bakımında Yapılması Gereken Kontroller:

Yağ kaçakları ve sızıntı yapan yerler belirlenerek yağ kaçakları giderilir
Trafo ve diğer parçaların dış yüzeyleri temizlenir
Trafo kazanında boya ve mekanik kontroller yapılır, gerekiyorsa boyanır
Buşingler kontrol edilir, kırık ve çatlak buşingler değiştirilir
Slikajel durumu kontrol edilir, gerekiyorsa değiştirilir
Ark boynuzları kontrol edilir, gerekiyorsa düzenleme yapılır
Bağlantı elemanlarının sıkılık kontrolü yapılır
Yağ seviye, sıcaklık göstergesi(termometre) ve koruma elemanlarının (bucholz rölesi, hermetik röle) kontrolü ve fonksiyon testleri yapılır
Topraklama irtibat kontrolü ve ölçümü
Trafo yağ eksikliğinin tamamlanması
Trafo kademe kontrolü
Yük altında kademe değiştirici var ise bakım talimatları uygulanır

Trafo Bakımlarında Yapılan Ölçümler: 


Trafo İzolasyon Direnç Ölçümü (Megger Testi):

Transformatörün, gerek sargılarının toprağa ve gerekse sargılar arasındaki yalıtımın durumunun belirlenmesi ve işletme sırasında yapılacak ölçümler için referans oluşturması amacı ile yalıtkanlık direnci ölçümleri yapılır.

Trafo Sargı Direnç Ölçümü :
Transformatör sargı, terminal bağlantılarının kontrol edilmesi ve kademe değiştirici problemlerinin tespiti için ölçülür.

Trafo Topraklama Direnç Ölçümü :
Trafo içerisinde meydana gelebilecek bir arızada elektronik koruma elemanlarının arıza akımlarını algılayabilmeleri için topraklama değerlerinin standartlarda belirtilen değerlerden küçük olması gerekir. Bu sebeple koruma ve işletme topraklama ölçümleri yapılarak takip edilir.

Trafo Çevirme Oranı Ölçümü (TTR Testi):
Trafonun yüksek gerilim ve alçak gerilim sargıları arasındaki dönüştürme oranıdır. Trafoda meydana gelen kısa devreveya kopmalar açığa çıkarılır. Arızalı trafo tespit edilir. Servisteki trafolarda ölçülmesine gerek yoktur.
Trafoları uzun süre işletebilmek için en önemli faktörlerden biri iyi kalitede bir yağın içerisinde olması gerekir. Senelik olarak yapılacak trafo bakımlarında trafo yağına aşağıdaki rutin testler yapılmalı ve sonuçlarına göre gerekiyorsa düzeltici işlemler yapılmalıdır.

Trafo Yağ ( Analizi ) Ölçümleri:


  Delinme Gerilimi :
◦ Yağların elektrik gerilimine karşı gösterdiği dayanma kabiliyetidir. Düşük bir değer, yağda su,kir ve partiküllerin olduğuna işaret eder.
Güç Faktörü :
◦ Yağa uygulanan sinüzoidal gerilim ile toplam akım arasındaki faz açısının kosinüsüdür. Yüksek bir değer, yağın kirlendiğini ve oksidasyon ürünlerinin varlığını gösterir.
 Renk ve Görünüş :
◦ Yeni yağın kalitesini göstermez. Yağın temiz ve berrak olması istenir.
Asitlik :
◦ Yağdaki asidik madde miktarının ölçümüdür. Yüksek değerler; yağın boya, vernik ve diğer yabancı maddelerle kirlendiğini veya yağın oksidasyona uğradığını gösterir. Bu maddeler, yağın elektriksel özelliğini bozar. Metallerin korozyonuna ve selüloz kısmın yıpranmasına neden olur. Isı transferini engeller.
​​Su Miktarı :
◦ Yağdaki su miktarının en az düzeyde olması gerekir. Yalıtım sistemine ve elektriksel dayanıma doğrudan etki eder.

Trafo Bakımında Yağ Treatment:

Treatmet ile trafo yağ içerisindeki partiküller elimine edilir, nem alınarak dielektrik dayanım artmış olur, belli oranda da çamurlaşma elimine edilir .Yağ üzerinde fiziksel işleme yapılmış olur. Treatment işlemi için trafo yağı içerisindeki su miktarı önemlidir. Serviste çalışan trafolar için genellikle treatment işlemine gerek yoktur.

Trafo Servis

YG ve OG elektrik tesisinizde oluşabilecek tüm arızalar için Arıza/Servis ekibimiz 7/24 kesintisiz hizmet vermektedir. Trafo servisimiz, sorumlu Elektrik Mühendisi liderliğinde mekanik ve elektrik arızalara profesyonel test ve ölçü aletleri ile sahada müdahale edebilmektedir.

İzmir Trafo Bakım

Başta İzmir, Manisa, Aydın illeri ve Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye için sağlanan Trafo Bakım hizmeti için PF Endüstri gerekli yeterlilik belgelerine sahip alanında uzman Elektrik Mühendisleri ile ihtiyaçlara cevap verebilmektedir.


Ayrıca buna ek olarak;


Yüksek gerilim işletme sorumluluğu,
Tesis, fabrika topraklama ölçümü,
Bina topraklama ölçümü,
Paratoner topraklama ölçümü,
Toprak özgül direnci ölçümü,
Temel topraklama ölçümü,
Zemin, ekipman, makine topraklama ölçümü,
Ses şiddeti, Aydınlatma şiddeti, Termal kamera ölçümleri,
Elektrik İç Tesisat Uygunluk raporları,
Topraklama ölçüm ve raporlama hizmetleri de PF Endüstri tarafından sağlanmaktadır.

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Telefon Mail Form WhatsApp
error: Content is protected !!